Skip to content

Op jacht naar jullie trouwringen?

De verlovingsring was waarschijnlijk een spannende keuze, als er een voor je geliefde hebt uitgekozen. Gelukkig is de keuze voor de trouwringen er een die jullie samen kunnen maken.
Goud, zilver, staal, of toch nog een ander edelmetaal?

 De keuze is enorm.

In dit artikel helpen we jullie op weg bij het vinden van jullie ideale trouwringen.

Trouwringen 4 tips

trouwringen tips

1. Begin op tijd

Kijk (ongeveer 6-8 maanden van tevoren) samen thuis alvast wat jullie mooi vinden. Zo worden jullie in de juwelier niet in één keer overvallen door alle mogelijkheden en kunnen jullie zelf op je gemak oriënteren. Willen jullie dat de trouwringen bij elkaar passen of bij de verlovingsring? Wat voor een soort materiaal zouden jullie willen en welk prijskaartje mag er aan de trouwringen hangen? Als jullie hier thuis al een beetje naar kijken kunnen jullie in de juwelier een stuk makkelijker en gerichter op zoek gaan naar jullie ideale trouwringen en weten jullie ook van elkaar wat jullie mooi vinden. Als jullie de trouwringen ook willen laten graveren, houdt er dan rekening mee dat dit afhankelijk van de juwelier ook nog tot 3 weken in beslag kan nemen.

2. Symbool voor oneindigheid

Als jullie gaan trouwen gaan jullie de liefde voor elkaar bezegelen en een trouwring staat hierbij symbool voor oneindigheid. Net als jullie liefde moeten de trouwringen ook voor altijd mee gaan. Let bij het uitkiezen van jullie trouwringen dus goed op de kwaliteit hiervan en de service en garantie die de juwelier aanbied. Vaak kun je de zuiverheid van het metaal terugvinden als keurmerk aan de binnenkant van de ring. In een 14 karaats gouden ring vind je bijvoorbeeld 585 terug in de binnenkant van de ring en voor een platina ring PT950. Als jullie voor trouwringen kiezen met diamanten erin krijg je vaak een certificaat van echtheid bij jullie aankoop.

3. Door dik en dun

Wanneer jullie voor trouwringen gaan kijken denk er dan aan dat jullie een goed moment hiervoor kiezen. Je vingers kunnen door koud of warm weer van omvang verschillen en je wilt hem natuurlijk wel het hele jaar door kunnen dragen. Als jullie bijvoorbeeld midden in de zomer gaan kijken voor trouwringen is het verstandig om de afspraak in de ochtend te plannen en niet midden op de dag als je vingers (door de warmte) wat opgezwollen kunnen zijn.

trouwringen kopen

4. Jullie levensstijl

Zoals jullie bij elkaar passen en voor altijd bij elkaar willen blijven, is het ook leuk als jullie trouwringen kiezen die jullie ook altijd willen dragen. Zit je vaak met je handen in het water of heb je werk waarbij je harde materialen verwerkt? Denk hier dan aan bij het kiezen van jullie trouwringen. Ook vergen trouwringen met edelstenen meer onderhoud dan eenvoudige ringen.

Houd je nou helemaal niet van ringen of kun je deze niet altijd dragen i.v.m. je werk of allergieën? Dan kunnen jullie eventueel ook voor een ander sieraad kiezen zoals een horloge of ketting. Ook kunnen jullie een matchende tatoeage overwegen als symbool voor jullie liefde.

© 2023 Trouwtotaal.nl | Privacybeleid