Skip to content

Op jacht naar jouw trouwpak?

Als man lijkt het scoren van een outfit voor jullie bruiloft misschien niet zo lastig, maar ook al is de keuze voor een trouwpak een voor de hand liggende. Er komt toch vaak wat meer bij kijken dan je denkt.


In dit artikel lees je 5 tips waar je op kunt letten bij het kiezen van jouw trouwpak!

Trouwpak tips

trouwpak tips

1. Kijk eens rond

Alhoewel er niets mis is met een gemiddeld zwart pak mag het op je bruiloft wel net even wat specialer zijn. Begin ongeveer 6 maanden voor jullie bruiloft eens op internet te kijken wat jij mooi zou vinden en wat bij jou zou passen. Misschien heb je een vriend die al getrouwd is en heeft hij nog leuke inspiratie voor trouwpakken die hij zelf niet gebruikt heeft. Als je op tijd begint te kijken, niet alleen naar de trouwpakken maar ook naar welke specialist(en) je hiervoor zou willen gaan, ben je al goed voorbereid en kun je veel beter aangeven wat je zoekt als je gaat shoppen. Ook kun je er over nadenken om een volledig maatpak te laten maken als je niet kan vinden wat je graag zou willen dragen tijdens jouw bruiloft.

trouwpak opmaat

2. Pasvorm is alles

Een trouwpak moet als gegoten zitten, de pasvorm is namelijk wat een trouwpak zo mooi maakt. Als je voor een confectie trouwpak kiest, is het belangrijk dat het deze bij je schouders perfect zit. De broek- en mouwlengte kunnen vrij eenvoudig aangepast worden, maar bij je schouders is dit lastiger. Wanneer je kiest voor een volledig op maat gemaakt pak, zal de pasvorm perfect zijn en kun je vaak veel meer kiezen als het op details aankomt. Zo kun je alles, van de stiksels tot de binnenvoering en de knoopjes helemaal naar eigen smaak laten maken. Let er wel op dat de gemiddelde levertijd van een maatpak 6-8 weken is.

3. Match your day

Hebben jullie bepaalde kleurtinten uitgekozen die gedurende de bruiloft terug komen, zoals de kleuren van de taart, decoraties of weet je al welke kleur je aanstaande zal dragen? Dan is het leuk dit subtiel te verwerken in jouw trouwpak of je accessoires. Zo kun je jouw trouwpak wat personaliseren of juist afstemmen op wat jouw aanstaande zal dragen. Als je verloofde al een keuze heeft gemaakt, kan je vragen om een stof staaltje die jij dan weer kan meenemen naar jouw afspraak zodat jullie ook qua outfit perfect bij elkaar passen.

trouwpak 5 tips

4. Breng je bruidsteam

Het is niet alleen bij “say Yess to the dress” dat je een entourage mag meenemen. Bij het kiezen van een trouwpak kun je ook prima jouw bruidsteam meenemen. Als je niet van shoppen houdt maakt dit het ook een stuk gezelliger. Het blijft wel, hoe meer mensen hoe meer meningen, dus maakt het niet te gezellig. Als je één of twee extra meningen meeneemt moet het vast lukken jouw trouwpak te vinden.

5. Denk aan het seizoen

Vergeet niet te denken aan waar en wanneer jullie gaan trouwen. Als jullie in de zomer in een beachclub gaan trouwen, is dat donkere 3 delige donkere pak die je in de winter had opgezocht ter inspiratie, misschien niet meer zo een goed idee.

© 2023 Trouwtotaal.nl | Privacybeleid