Skip to content

Op jacht naar jouw trouwjurk?

De eerste ”Ja” was bij het aanzoek, nu op zoek naar je tweede “Ja”. Jouw droom trouwjurk!

7 tips die je moet weten voordat je op jacht gaat naar jouw trouwjurk.

Your weddingdress!

trouwjruk

1. “Less is more”

Vooral wanneer je voor de eerste keer trouwjurken gaat passen, neem niet teveel hulp mee.
Hoe meer mensen, hoe meer meningen en ondanks dat je vriendinnen en familie het natuurlijk goed bedoelen, een trouwjurk vinden kan op zichzelf al een hele zoektocht zijn laat staan met een hele bank vol meningen. Één of twee van je meest dierbare vriendinnen of familieleden is genoeg om jou te helpen bij het vinden van je droomjurk.

2. Alles telt op

Het budget dat jullie hebben gereserveerd voor jullie kleding en uiteindelijk het budget waar jij jouw trouwjurk mee hoopt te scoren is vaak niet alleen voor je trouwjurk. Houd er rekening mee dat kosten voor accessoires, schoenen, eventueel een sluier of cape en aanpassingen & onderkleding hier ook nog vanaf gaan. Vergeet dit niet voordat je de verkoopster je budget verteld!

3. Speciaal voor jou

Soms is het zo dat een bruidszaak wel een bepaalde designer in huis heeft, maar niet alle trouwjurken uit de collectie. Om teleurstelling te voorkomen kun je, als je al een specifieke trouwjurk in gedachte hebt die je graag zou willen passen, het best even bellen met de bruidszaak om te vragen of ze die trouwjurk in huis hebben. Als ze die trouwjurk niet in huis hebben, kunnen ze soms een sample op vragen bij de designer, speciaal voor jouw afspraak.

trouwjurk passen

4. Geef niet op!

Er zijn wel honderden designers met ontelbaar veel verschillende soorten trouwjurken. Hierdoor maak je een goede kans om jouw droomjurk te vinden, maar dit kan soms ook even duren. Ondanks dat het misschien niet leuk is om een bruidszaak met lege handen te verlaten, neem geen overhaaste beslissingen en geef niet op totdat je de juiste trouwjurk gevonden hebt!

5. Jouw trouwjurk voor Jouw lichaam

Als je op jurken jacht gaat, kijk dan vooral naar je eigen lichaam en vormen. Welke vormen wil je graag accentueren of welke zou je graag iets minder op laten vallen? Let er tijdens het passen vooral op dat het silhouet van de trouwjurk de sterke punten aan jouw lichaam benadrukt en je een prettig gevoel geeft. Zodat jij vol zelfvertrouwen “Ja” kan zeggen op jouw bruiloft!

6. Ga doordeweeks shoppen

Als je er zeker van wilt zijn dat je je niet opgejaagd hoeft te voelen als het wat drukker wordt in de bruidszaak, is het verstandig om doordeweeks een afspraak in te plannen. Vaak is het dan wat rustiger en kunnen de meeste bruidszaken hun volledige aandacht op jou richten.

tips trouwjurk passen

7. Voel het en zeg “Ja”

Als allerlaatste tip willen we graag meegeven dat je vooral moet genieten van de hele zoektocht en altijd moet luisteren naar je eigen gevoel. Als je de juiste trouwjurk aan hebt, zul je het voelen en het aan jezelf merken. Misschien wordt jij of een van je vriendinnen of familie leden wel emotioneel en dat is heel normaal! Het vinden van de juiste trouwjurk is iets moois en daar moet je zeker van genieten.

We hopen dat deze tips jou hebben geholpen en wensen je heel veel plezier en succes bij het vinden van jouw droom trouwjurk!

© 2023 Trouwtotaal.nl | Privacybeleid