Op jacht naar jullie trouwfotograaf

Een goede trouwfotograaf kiezen kan erg lastig zijn, je weet namelijk pas echt hoe jullie foto’s worden na jullie bruiloft. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk, zodat jullie zeker weten dat alle belangrijke momenten mooi worden vastgelegd.

Hieronder lees je hoe jullie in 5 stappen de juiste trouwfotograaf vinden, zodat jullie prachtige foto’s van bruiloft krijgen.

Trouwfotograaf

trouwfotograaf nodig

Stap 1. Weet wat jullie willen

Voor dat jullie op zoek gaan naar een trouwfotograaf is het belangrijk te weten welke stijl jullie eigenlijk mooi vinden. Kijk eens op instagram of pintrest en sla foto’s op in de stijl die jullie mooi vinden. Houden jullie van de donkerdere dramatische fotografie stijl of juist van de lichte fine art stijl? Als jullie er samen over uit zijn welke stijl jullie mooi vinden is het veel handiger om te zoeken naar een trouwfotograaf die deze stijl in zijn of haar portfolio heeft i.p.v. andersom. Zo weet je zeker dat de trouwfotograaf ervaring heeft met deze stijl en zijn jullie al een stapje dichterbij het vinden van jullie ideale trouwfotograaf..

Stap 2. Maak kennis

Als jullie weten welke stijl jullie zouden willen en een aantal trouwfotograven hebben gevonden die deze stijl aanbieden, plan dan een kennismakingsgesprek. Naast dat de trouwfotograaf goede foto’s van jullie kan maken is het ook belangrijk dat er een leuke klik is. De trouwfotograaf zal namelijk aanwezig zijn op een van de mooiste dagen van jullie leven. Als er een leuke klik is zullen jullie ook meer kunnen ontspannen tijdens de foto momenten, wat ook voor mooiere foto’s zal zorgen. Vraag op zo’n afspraak of jullie een volledig trouwalbum in mogen zien, op websites en instagram pagina’s zie je slechts een kleine selectie van de aller mooiste foto’s. Als jullie een volledig trouwalbum in kunnen zien krijgen jullie al een beter idee hoe jullie bruiloft vastgelegd kan worden. Kijk hierbij kritisch naar details, kwaliteit en of de trouwfotograaf ook kleine leuke momentjes en emoties heeft vastgelegd.

trouwfotograaf foto

Stap 3. Kijk en vergelijk

Een trouwfotograaf kan best een investering zijn, maar dit is het zeker waard als jullie de juiste vinden. Jullie trouwen als het goed is maar één keer en de foto’s zullen voor altijd mee gaan. Daarom is het belangrijk om goed te kijken wat de trouwfotograaf aanbied voor jullie investering. Hoeveel (bewerkte) foto’s krijgen jullie, hoelang zal de trouwfotograaf aanwezig zijn en krijgen jullie de volledige rechten over de foto’s? Dit is misschien niet het leukste gedeelte, maar wel heel belangrijk dat dit duidelijk is voordat jullie een beslissing maken. Het zou namelijk erg vervelend zijn als jullie er na jullie bruiloft pas achter komen dat jullie de foto’s niet zelf mogen delen (zonder watermerk) of de fotograaf jullie foto’s gebruikt voor een reclame campagne terwijl jullie hier niet op zitten te wachten. Vraag dus ook naar deze regels en wat er precies wordt aangeboden.

Stap 4 (optioneel). Loveshoot

Als jullie een trouwfotograaf hebben gevonden, waarvan het portfolio in jullie smaak valt, waarmee jullie klik hebben en een die aanbied wat jullie zoeken kunnen jullie voor jullie bruiloft ook nog een loveshoot plannen. Hierbij krijgen jullie een voorproefje van hoe het zal zijn om samen foto’s te maken en kunnen jullie als jullie niet gewent zijn om op de foto te gaan jullie alvast een beetje wennen.

trouwfotograaf tips

Stap 5. Stel een fotolijst op

Als jullie een trouwfotograaf hebben geboekt, vraag dan of het mogelijk is om voor jullie bruiloft jullie trouwlocatie te bezoeken (indien hij of zij deze nog niet kent). De trouwfotograaf kan dan met jullie kijken wat mooie foto plekjes kunnen zijn en misschien zijn er ook nog leuke plekjes in de omgeving. Zo kunnen jullie plekjes noteren waar jullie graag foto’s willen maken. Ook is het fijn om daarnaast een lijst te maken met dingen die jullie graag gefotografeerd willen hebben. Denk hierbij aan detailshots van jullie kleding, de taart en de ringen. Maar vergeet ook niet te noteren welke personen jullie erg dierbaar zijn, zodat de trouwfotograaf hier wat extra op kan letten en misschien net dat ene korte dansje van jullie oudere oom en tante kan vastleggen. Een fotolijst is fijn voor zowel jullie als de trouwfotograaf. Zo hoeven jullie niet na te denken over de foto’s tijdens jullie bruiloft en kan de fotograaf altijd even spieken of hij al jullie fotowensen er mooi op heeft staan.

© 2019 Trouwtotaal.nl

© 2019 Trouwtotaal.nl