Skip to content

Het Koloniekerkje

Het Koloniekerkje

trouwlocaties in drenthe
trouwlocaties in drenthe
trouwlocaties in drenthe
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
Het Koloniekerkje
previous arrow
next arrow

Over ons

Het Koloniekerkje
Op zoek naar een unieke en sfeervolle trouwlocatie in het natuurlijke Drenthe? Jullie trouwen in een authentiek, wit kerkje, een rijksmonument. Achter de kerk is een groot door bomen omringt veld en een ingerichte houten schuur. Neem contact met ons op om jullie mogelijkheden te bespreken!

...Lees meer

Trouwlocatie
Het Koloniekerkje is een prachtige binnen- en buitenlocatie! Met recht een unieke trouwlocatie midden in de natuur. Het Koloniekerkje, de bijgebouwen en het omliggende terrein bieden mogelijkheden voor ieder onderdeel van jullie bruiloft, van trouwceremonie tot trouwfeest. Ook voor bruidsparen uit Zwolle is Wilhelminaoord prima te bereiken.

Liever buiten trouwen?
Het Koloniekerkje bevindt zich middenin de Drentse natuur aan de rand van het bos. Achter de kerk is een groot, door bomen omringd grasveld waardoor trouwen in het bos of een bohemian style wedding tot de mogelijkheden behoort. Liever toch binnen? Naast de kerk is de grote schuur ook speciaal in te richten voor een barn-wedding. Het Koloniekerkje wordt ook geregeld door stellen uit Zwolle gehuurd als trouwlocatie.

Op zoek naar een bijzondere trouwlocatie voor jullie trouwfeest?
Het Koloniekerkje is een unieke en sfeervolle feestlocatie voor een intieme bruiloft. Het Drentse Koloniekerkje is een ideale bruiloftlocatie voor bruidsparen uit Zwolle en Overijssel. Willen jullie op locatie trouwen? Dit historische gebouw en omringend gebied is een van de mooiste trouwlocaties in het groen. Het Koloniekerkje, de bijgebouwen en het omliggende terrein bieden mogelijkheden voor ieder onderdeel van jullie bruiloft. Een originele trouwlocatie voor groepen tot 160 bruiloftsgasten, met voldoende parkeergelegenheid dicht bij het kerkje. In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie. 

Als monument is het kerkje recent gerenoveerd.
De mooie, lichte kerk ziet er goed onderhouden en fris uit. De kerkruimte is flexibel in te delen en zeer geschikt als bruiloft zaal. Bij trouwen in een kerkje hoort natuurlijk inleidend orgelspel. Het goed bespeelbare orgel staat dan ook tot jullie beschikking. Maar er is ook een piano aanwezig en een geluidsinstallatie voor cd’s en mp3. Verder is tijdens de renovatie vloerverwarming aangebracht in de kerk. Bij een huwelijksfeest in frissere seizoenen is het kerkje dan ook goed te verwarmen. Op locatie zijn er drie ruimtes beschikbaar voor het trouwfeest. Het monumentale kerkje, de sfeervolle schuur en het natuurrijke bosveld in de openlucht. Een bruidspaar dat trouwt in het Koloniekerkje heeft de trouwlocatie helemaal voor zichzelf. Een unieke trouwlocatie waar jullie bruiloft besloten en privé èn tegelijkertijd ‘op de ruimte’ is.

Trouwen in het bos
Trouwen in het bos is ontzettend romantisch en sfeervol, en nog eens heel goed mogelijk bij Het Koloniekerkje. We hebben een prachtig intiem, door bomen omsloten grasveld achter de kerk. Organiseer hier een te gekke festival bruiloft of bohemian wedding. Laat het diner verzorgen door een foodtruck of live pizza bakker en ga lekker picknicken op het veld of juist dineren aan een lange tafel. Maak het extra feestelijk met versieringen in de bomen en gekleurde lampionnen. Als de schemering begint ontsteken we de kampvuurtjes en gaan we marshmallows roosteren boven het vuur. Er is van alles mogelijk. Graag denken we met jullie mee en helpen we om jullie buitenbruiloft te organiseren!

Lees minder

Bekijk onze

Social media

Locatie

Uitzicht op natuur
Uitzicht op het water
Binnen feest mogelijk
Buiten feest mogelijk
Rolstoelvriendelijk
Kindvriendelijk
Diervriendelijk
Wifi toegang
Gratis parkeren
Aantal parkeerplaatsen:.
Max aantal gasten: 120
Geopend tot: 00:30 uur

Drank en dinermogelijkheden

A la carte
Bbq
Buffet
Dieetwensen
Persoonlijk menu
Bediening
Afkoop mogelijk
Externe drank mogelijk
Externe catering mogelijk

Bekijk onze

Social media

Awards

Het-Koloniekerkje-2023
Het-Koloniekerkje-2023

© 2023 Trouwtotaal.nl | Privacybeleid